Advertlets

Selasa, Disember 14, 2010

Dulu-dulu

Dulu-dulu, orang nak tengok gambar kahwin kami, kena datang rumah baru boleh tengok. Ada yang mintak tolong bawa bila datang lagi, tapi kami masih terlupa nak bawak itu album. 


Dulu-dulu, tukang gambar bagi sebutharga kat kami dalam bilangan roll filem 36 keping. 2 roll gambar 72 keping siap cuci dan album dalam ratus-ratus je. Gambar pon tak boleh nak edit. Kalau lampu banyak tu, jerawat ada 3, latarbelakang tak blur, bokeh ke tidak bokeh ke, cenggitu jela gambarnya bila dah cuci. 


Dulu-dulu, jurugambar kami takde pulak nak ajak kami amik gambar tepi tasik ke, tepi bendang ke, bawah pokok rambutan ke. 


Oh ye, dulu-dulu, sebab rakus sangat nak naik bersanding, bunga tangan pon terlupa bawak. Tertinggal dalam bilik.


Dulu tak dulu, dah masuk tahun ke-enam dah cerita tu. Eh, tak la dulu sangat kan?


Sekarang-sekarang, kalau orang nak tengok gambar Rahman kahwin, boleh je pergi ke laman amandila.cheritapictures.com dah boleh tengok dah. Banyak jugak dia cuci gambar kenduri Raman, tapi muka aku yang betul-betul pose penuh ada satu jela. 


Sekarang-sekarang, bukak album pon siap ada lagu lagi, tak yah selak-selak. Dia jalan sendiri. 


Sekarang-sekarang, nak likes pon boleh!

2 ulasan:

d u t a berkata...

wow! nice photo! like it!

Diego Amani berkata...

^duta^

Semua gambar tu kena tacap potoshop dulu ek?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...