Advertlets

Selasa, Jun 12, 2012

Catatan Diego - Cabaran Pesisir Luar Pantai #2

Cabaran seterusnya dalam persediaan untuk diberi kebenaran bekerja di pesisir luar pantai atau lebih tepat lagi, bekerja di atas platform adalah dengan mengikuti kelas latihan selama 3 hari bertajuk MIS-BOSET. Minimum Industrial Standard-Basic Offshore Safety and Emergency Training. Seperti biasa, nama kelas pon dah power.

Diego harus memandu jauh ke Kemaman nak masuk kelas latihan ini sambil meninggalkan anak bini di rumah orang tuanya.

Untuk hari pertama, ianya lebih kepada cabaran mendengar penerangan sana sikit situ sikit oleh seorang pengajar yang tidak sedar bahawa ada orang yang tak paham bahasa Melayu langsung dalam kelas tersebut. Kelas yang diberikan lebih kepada apa yang akan berlaku dalam latihan BOSET ini dan peri pentingnya menghormati kaedah pengangkutan ke pelantar minyak iaitu melalui Augusta atau Super Puma ataupon menaiki bot. Tiada feri, jet ski, kapal terbang mahupon bas yang boleh hantar hangpa pi naik pelantar kat tengah laut tu. 

Semua yang hadir diberi penerangan tentang keselamatan di atas pelantar, mula-mula sampai kena buat apa, apa jenis siren dan alarm yang ada, kalau kena tinggalkan platform kena buat apa, kat mana nak berkumpul bila kecemasan, apa ke benda yang ada dalam Life Raft, macamana nak guna alat pernapasan kecemasan, macamana nak ikat jaket keselamatan, benda apa boleh bawak naik platform dan yang dilarang, makan berapa kali sehari, naik chopper kena buat apa, PPE apa kena pakai sentiasa diluar bilik kediaman. Segalanya berterabur disebabkan pengajar yang suka ad-lip semasa menerangkan slide satu persatu.

Hari pertama - KURANG Jelas - Hafiz AF.

Sesi hari kedua semua sudah dipesan supaya datang sebelum 9 pagi siap tukar coverall dan kasut getah dan berkumpul di kolam untuk aktiviti HUET - Helicopter Underwater Escape Training. Tapi masih juga ada yang terlambat dan mula pon jadi lambat.

Sesi pertama ialah menyesuaikan diri dengan cara menyeberang dari kapal ke platform dan platform ke kapal. Ada 2 cara je, naik bakul atau guna tali berpintal. Bakul dikawal oleh pembawa kren. Untuk menyeberang guna tali, hanya kalau ombak tak tinggi. Untuk latihan ini, kena pakai Marine Life Jacket (double tie sebelum simple shoe knot), Safety Hat dan Glove. Seberang bila cukup konfiden. Itu je. 

Kemudian setiap sorang duduk dengan LAP memasing. Lifejacket with Air Pocket ni ada poket untuk simpan udara hembusan kalau-kalau chopper masuk dalam laut. Dia juga akan auto pam udara untuk kembungkan jaket kalau tenggelam dalam air.

LAP untuk latihan telah dibuang sistem auto pam udaranya. Jadi kena buat manual.

Mula-mula, kena belajar pakai LAP. Hadap LAP ke depan, pegang dengan tangan kanan, sangkut ke bahu kiri, masuk ruang kepala, cangkuk tali pinggang dan kemaskan lebihan, cangkuk tali kelengkang dan kemaskan lebihan. Pastikan pinggang rapat, kelangkang selesa. Kemudian belajar bernafas guna poket udara. Poket udara kena di isi dengan udara dari hembusan mulut selepas manual activation, boleh tahan maksimum 3 minit, tapi bernapas seminit lebih pon rasa pening dah sebenarnya. Sebab oksigen recycle. Makin lama makin sedikit oksigen dan makin pening. Sambil tu kena sepit hidung supaya betul-betul bernapas ikut mulut. Kalau baru sarapan roti canai kuah kari ikan banjir, secara auto ada perisa kari dalam oksigen itu.

Untuk praktikal, kena buat manual activation dalam kolam, selam dalam seminit dan naik semula. Kemudian selam dan merangkak pegang bangku kolam dan pergi ke tepi. Eksesais yang nampak mudah tapi kalau panik dalam air, tertelan air la jawabnya. 

Bila selesai penyesuaian dengan sistem LAP. Kelas Diego diarah berkumpul sekeliling kolam yang ada badan heli. Senang cerita, masuk heli, strap 4 point belt bagi ketat, heli tenggelam sepenuhnya, keluar ikut pintu atau tingkap paling dekat. Kemudian menda yang sama, tapi keluar ikut tingkap yang ditunjuk sahaja. Kemudian secara heli tenggelam dan terbalik. Ikut pintu dan yang terakhir ikut tingkap. Semua selesai dengan selamat. Cuma 4 kali situasi, 4 kali pengalaman berbeza. Kalut bila seat belt tak terbuka sepenuhnya, mata kabur masuk air, rasa tak cukup pernafasan, buih-buih bertaburan dan rasa konpius sebab dalam keadaan terbalik. 


Mesej penting adalah mengetahui dimanakah pintu / tingkap yang nak keluar. Kalau masa duduk tingkap belah kanan bahu, dah terbalik sekalipon, tingkap tetap berada di kanan bahu sebelum seatbelt dibuka.

video


Tapi bila dah selesai, rasa lega tak terkata dan rasa pengalaman yang sukar dilupakan. Tambah pulak ada video ni. Nampak tenang je keluar tu. Ha ha. 


video


Sebenarnya, cabaran getir baru nak mula. Diego ingat HUET tu dah cukup cuak. Rupanya sea survival lebih mencabar fizikal dari mental. Ah lain kali lah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...