Advertlets

Isnin, Ogos 15, 2011

Tulis-tulis - Update FB tiap saat? Tukar gambar profile tiap minit?

Cerapan berguna dari artikel ini.

"The Facebook/Twitter generation are attention seekers with a childlike desire for constant feedback on their lives, have identity crises and short attention spans".


"This means that when people start to lose grasp of reality by immersing themselves online and trying to create a person who they wish they were, they will start to lose focus of what's important in life".

"They may not care anymore about school, work, or family since they are more "popular" online".

 
"The silent majority are moderate users who may use it simply as an extension to their real life communication techniques".

Read more: Are you a Facebook show-off? http://www.nst.com.my/nst/articles/24cdv/Article/#ixzz1V4ObvamX


Bacalah artikel penuh untuk membuat benteng diri sendiri. Hampir 10 tahun yang lalu, bila masa henpon line ADAM kasik sms free dan MiRC tengah menaik, Mak Cik kasik satu pandangan yang sangat berguna.


"Sapa yang duk ralit sangat berchatting dengan sms semua tu, semuanya yang kurang kasih sayang!" 


Hahah. 

5 ulasan:

ayen =D berkata...

suka la yang part last tu.. ralit chatting sebab kurang kasih sayang! hahahaha..

Diego Amani berkata...

^ayen^

So, selalu ralit chatting & sms tak? Haha.

ayen =D berkata...

biasa je...
tp ni mcm kes orang yang terlebih kasih sayang je rasa..
dah habis masa offline.. masa online pun dapat kasih sayang..

tak ke best tu.. hahaha..

yg tak best tu, klu kasih sayang ms online melebihi masa offline kot.. tak tau la bagi orang2 tu diorang dah rasa best, since klu tak online,diorang mmg loneranger ke kan..

apa aku merepek ni..

Diego Amani berkata...

^ayen^

Still, perhubungan masa offline yang lebih releven.

ayen =D berkata...

yup.. setuju.. tu yg bila ramai orang lebih hebat di alam online, bila offline, tak reti adab or kurang common sense.. huh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...