Advertlets

Rabu, Mac 19, 2008

Sindarela - mesti tonton

Semalam lepas layan berita TV3, ingat nak pegi makan malam. Dah lapar sesangat. Tapi terbaring jugak aku melayan siri drama baru TV3 - Sindarela. Aku ingat lagi masa siri pertamanya aku layan dalam setengah jam pertama sebelum mengalih ke cerita lain, jadi agak tahu serba sedikit jalan ceritanya.

Yang sangat menarik perhatian aku dan berjaya berusaha untuk aku bergelak ketawa bila mana watak2 sampinganya mempunyai nama yang pelik. Kekasih hati Norkhairiah bernama Butang, huh (muka cam penyanyi indon). Sebelum itu watak baru sampingan, bodyguard baru anak sultan bernama Kuntum bin Wan Kembang Kuncup (haha, ganas nye bodyguard itu). Bodyguard lamanya juga bernama pelik, namanya Kelat. Juga peguam yang diberi jolokan Aloya Kezumbo oleh mak watak utama (Sharifah Amani), Zoela. Lawyer dan Aloya kan lebih kurang je bunyinya.

Hemm jalan cerita agak fresh cuma semua watak2 sampingan mempunyai personaliti yang sangat menonjol sehingga seakan tidak realistik. Dah nama pon cam kisah dongeng kan, jadi boleh la melayan di kala kebosanan ini. Yaa jangan lupa jam 9 malam di hari Selasa nanti ya. Episod lepas semuanya masih ditayangkan di website TV3. Layan je. Aku pon nak recap episod lepas. 7 episod dah rupanya.

1 ulasan:

sheyda berkata...

lama dah aku tgk citer nih..boley la gak..tapi part mamat tuh ngn Ayu..boring gile..tp boleyla nk layan dikala aku dah tak tau nk tgk ape lagi.hahahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...