Advertlets

Sabtu, September 25, 2010

Kanak-kanak Memang Riang 30 - Dua Season

Sempena siri ke-30 KKMR, mesti la sepesel.


Aku sepatutnya sekarang di dapur. Masak. Eh, bukan. Mengemas. Err. Bukan. Mengepek. Ye. Benar. Lusa nak angkut naik lori. Tapi tak jugak rajin mengepek segala pinggan mangkuk serta cawan dan garfu. Alasannya tak ada idea nak mengepek. Ceh.


Masih mengadap laptop. Semenjak lepas raya, laju pulak brokbeng ini. Jadi terasa begitu feel untuk menulis blog. Dengan latar belakang youtube 'Seratus Lima Puluh Juta'. Siot. Sedap pulak lagu itu. Yang orang lain coverkan pon sedap. Jadi seratus lima puluh kali mungkin ada jugak aku putar lagu ini sejak pukul 11 tadi.


Ok, cerita kanak-kanak mana perlu tulis semua ini. Kembali ke tajuk asal.


Disebabkan kanak-kanak yang selalu diceritakan sebelum-sebelum ini jauh dimata tak nampak langsung, aku godek la gambar-gambar yang ada malam ini. (Ok, nampak syahdu tak abah diorang nih? Sila tersentuh hati sekarang. Hahah).


Sekali aku terjumpa gambar yang Qis scan suatu masa dahulu. Aku cari gambar yang hampir paling dekat dengan gambar yang aku pernah amik. Ini la hasilnya.


Menampilkan memori abah kepada kanak-kanak yang suatu ketika dahulu juga riang ria juga. Hahah. 

Menda bulat itu adalah penutup bekas filem kamera. Gambar ini di laman rumah tok wan di Kulim. Zaman tu pis-pis belum hip lagi. Kombat lagi hip. Sekarang anak-anak tau nak jadi jurutera minyak pelincir je. Hahah.


Sama tak? Hahah. (Ok, aku sedia tahu aku memang kiut!)


# Saya kenal sayang saya - Seratus lima puluh juta kali #

5 ulasan:

Mard berkata...

incik adam: tahniah pertambahan ahli keluarga baru ;-D

noor afzan berkata...

abang adam..
aqil, ammar n new born.
nanti cite la pasal new baby eh.
=)

btw, nape pindah eh? beli umah sendiri dah ye?

ayen =D berkata...

lepas ni KKMR lebih riang lah; ada KK baru:

mrfactoid berkata...

Yo..ini gambar kena bayar royalti nie..10%..

Diego Amani berkata...

^T.Mard^

Mekasih..

^Afzan^

Dah cerita dah.. Pindah sebab beli rumah sendiri.

^Ayen^

Yep. Riang-riang ria.

^Factoid^

Hahah, nak gambar ori tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...