Advertlets

Jumaat, Disember 19, 2008

Sinetron Dramalova Part 1

Babak 1

Marcia berkata pada suaminya Diego.

" Abang, rumah kiri kanan kita semua dah cat tembok dan pagar kaler baru, rumah kita je tembok berkulat macam setinggan".

Diego menjawab sambil menyelak helaian surat khabar.

"Alah, biar la dorang nak cat hias rumah dorang, kalau datang perampok, harus dorang tak selera nak lompat masuk umah kita, rumah kiri kanan kita lebih nampak kaya"

Marcia terdiam setuju, teringat kisah geng perampok 'Maghrib' yang merampok kawannya di Taman Rio De Jenerio Jaya.

Babak 2

Jiran Diego, Carlos dan Cristina merupakan suami isteri yang berkerja. Ada sebuah kenderaan Multi Purpose Vehicle dan sebuah kereta kompak. Rumah mereka baru di ubahsuai sebelum dimasuki mereka dekat-dekat nak sama dengan masa mula-mula Diego dan Marcia duduk di perumahan itu.

Marcia saja memulakan perbualan dengan Diego yang baru pulang dari kerja.

"Abang, jiran kita abang Los tuh boleh kata kita kaya lagi dorang, dia kata abang keje gaji mahal, anak-anak dorang yang cakap kat Marcia"

Carlos kehairanan, getusnya didalam hati, aku ada kenderaan nasional Brazil model 2005 je, nampak kaya ke?

Sesi Sinetron Dramalova waktu petang akan bersambung..

2 ulasan:

shida berkata...

ape kes dramalova nih..tak nmpak hujung punca nih..

amANI berkata...

Haha, memang camtu, ikut babak je, takde set up, takde plot, terus isi je. baru la dramalova, sape-sape ikut tengah-tengah jalan pon bleh paham, pastu ternanti-nanti lagi episod akan datang. Yusuf haslam tak aku?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...