Advertlets

Isnin, April 18, 2011

Kanak-Kanak Memang Riang 35 - Bawang

(Ayman) : Lapar-lapar.. eh, ada bawang. 
Nyam-nyam! Bawang pon jadilah..

 (Abah) : Hah, Ayman buat apa?

(Ayman) : Errkk.. takde pape, pegang aje. 
*sambil tangan sembunyi bawang kat bawah.

 (Ayman) : Haaa. kan, mana de apa-apa.

 (Ayman) : Abah pergi la buat keje abah.. 
*(baca: suruh abah baca paper sambil tengok tv).

 (Ayman) : Okeh, line clear.. lapar balik. 
Lapar-lapar, eh ada bawang-bawang lain.

 (Ayman) : Eh, bawang ni lagi sedap.
Nyam-nyam.

 (Ayman) : Sedap-sedap, nasib dah siap kupas.

(Abah) : Hah! makan bawang ye? 

(Ayman) : Errk.. abah tak baca paper ke? 
Game Arsenal sapa menang semalam? 
*baik punya kaver dari Ayman

Untuk pengetahuan pakcik makcik sekalian. Ayman baru 6 bulan, dah tumbuh 2 gigi bawah, merangkak style angkat dada kaki kasik kayuh, tak pakai lutut lagi dan suka kacau semua orang makan nasi. Sekian.

4 ulasan:

d u t a berkata...

itu tempat simpan bawang ke? so melayu... hi hi hi

a z m i r berkata...

6 bulan dah tumbuh gigi? merangkak? cepat betul progress!

Azrind Binti Othman berkata...

salam..
dah besar dah tu..blh tambah ahli keluarga la..heheh

Diego Amani berkata...

^duta^

Tak kan bekas bawang pon nak ikut standard Sweeden?

^a z m i r^

Boleh tahan la cepat progressnya, tak la over cepat.

^Azrind^

Start la dulu, nanti kitaorang follow. Haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...